cum sa gasesti azilul potrivit

Cum să găsești azilul potrivit! (Ghid)

Bună tuturor. Acesta este un ghid conceput pentru a vă ajuta să găsiți azilul potrivit pentru nevoile dumneavoastră. Îmi împărtășesc propria experiență iar dumneavoastră luați din acest text ce credeți că vă este folositor.

Am întalnit o mulțime de oameni pentru care găsirea unui centru de îngrijire este un lucru complet nou. E normal. De câte ori în viață trebuie să facem asta? Nu știau nimic despre procesul de a plasa pe cineva într-un centru de îngrijire, nu știau ce să întrebe sau la ce să se uite când vizitează un astfel de centru. Este o decizie complexă și importantă, consumă foarte mult timp și, în unele cazuri costisitoare dacă nu o faceți în mod corespunzător. M-am gândit că pot face ceva în acest sens, așa că am creat un ghid cu informații de bază pe care cred eu ar trebui să le știți când porniți pe acest drum. Urmați acești pași căci va vor ajuta să luați o decizie bună! Dacă acest ghid ajută doar 5 persoane să găsească centrul de îngrijire potrivit, sunt mulțumit.

Ghidul este alcătuit din 10 pași care sunt de fapt cele mai importante 10 lucruri pe care trebuie să le știți atunci când căutați un centru de îngrijire.

Pasul 1.

Căutați un centru de îngrijire în zona dumneavoastră. Am observat că în majoritatea cazurilor oamenii caută un centru de îngrijire aproape de casă. Acest lucru are sens, deoarece este mai ușor să mergeți în vizită, în special în cazul persoanelor în vârstă.

Puteți face acest lucru cătând în google „ingrijire seniori” sau “lista azile de batrani in Romania”. Aceste site-uri au recenzii și scoruri, dar vă sfătuiesc să vizitați centrul de îngrijire. Scorurile sunt relevante și se bazează pe percepția persoanelor care folosesc sau vizitează serviciul. Trebuie să luați în considerare aceste scoruri, dar în cele din urmă trebuie să vă formați propria dvs. opinie.

Pasul 2.

Mergeți să vizitți centrul de îngrijire neanunțați. Astfel veți vedea lucrurile așa cum sunt.

Pasul 3.

Observați cum sunteți întâmpinați în clădire, dacă personalul este primitor și politicos este un semn bun. Dacă cineva deschide ușa și te lasă înauntru fără să te întrebe cum te pot ajuta sau cine ești atunci acesta este primul semn că standardele lor sunt discutabile și arată că securitatea utilizatorilor de servicii nu este o prioritate.

Pasul 4.

Cereți să vi se facă un tur complet. Spuneți-le că doriți să vedeți toate unitățile, bucătăria, spălătoria, grădina, sălile de mese, saloanele și chiar camera de activități (dacă au). Cereți-le să vedeți programul de activități. Văzând doar o cameră care a fost pregătită din timp nu va fi suficient pentru a vedea întreaga imagine. În timpul turului uitați-vă la modul în care personalul interacționează cu rezidenții, cum interacționează între ei și dacă interacționează cu dvs. Ar trebui să vă salute și să fie primitori. Vedeți dacă arată fericiți sau dacă arată obosiți și stresați. Uitați-vă la curățenia din zonele publice și în camere. Verificați dacă camerele sunt private sau cu 2,3,4 paturi. Uitați-vă la rezidenți, arată fericit? Sunt bine îngrijiți, curați și arată prezentabili? Puteți chiar să îi întrebați dacă le place să locuiască acolo.

Pasul 5.

Faceți cercetări pe internet. Vizitați pagina de internet al centrului de îngrijire. Arată profesional sau e o pagină ieftină facută la repezeală? Vedeți ce servicii oferă. Căutați opinii pe internet despre acel centru de îngrijire. Vă rugam să țineți cont de faptul că în aceste centre de îngrijire locuiesc persoane în vârstă foarte vulnerabile și predispuse să se înbolnăvească sau la accidente. Unele accidente pot fi minimalizate dar nu pot fi evitate. În schimb nu este bine dacă gasiți articole pe internet cu abuzuri care au avut loc în centrul de îngrijire respectiv. Dacă este un accident ce a avut loc cu mai mult timp în urmă puteți întreba conducerea centrului ce măsuri a luat ca acel abuz să nu se mai repete.

Pasul 6.

Întrebați despre personal. Întrebați câți rezidenți locuiesc în acel centru de îngrijire și cât personal este pe timp de zi și pe noapte. Noi recomandăm un angajat calificat (asistentă medicală sau infirmieră) la 7 rezidenți pe tura de zi și un angajat la 10 rezidenți pe tura de noapte. Numărul angajaților depinde și de nevoile rezidenților. Dacă profilul centrului de îngrijire permite adminterea rezidenților suferind de dementă atunci probabil va fi nevoie de mai mulți angajați datorită nevoilor complexe al rezidenților. Dacă rezidenții sunt mobili și independenți atunci numărul angajaților va fi mai puțin.

Pasul 7.

Întrebați despre conducere. Există un manager permanent? Există un director adjunct? O bună gestionare al unui centru de îngrijire face diferența.
Întrebați ce experiență in domeniu are managerul sau managera.

Pasul 8.

Întrebați despre taxe săptămânale sau lunare. Comparați prețurile. Încearcă să negociezi.
Este recomandabil să știți ce nivel de finanțare aveți de la bun început.
Încercați să contactați un asistent social ca să vedeți ce drepturi aveți.

Pasul 9.

Întrebați despre alte taxe. Este posibil să trebuiască să plătiți alte servicii, cum ar fi coaforul și echipamente. Întrebați cum plătiți aceste lucruri. Sunt incluse în prețul total sau trebuie să platiți în plus. Trebuie să știți cum să alocați și să gestionați fondurile.

Pasul 10.

Dați persoanei care se ocupă de admiterea în centrul de îngrijire informații complete și realiste despre utilizatorul de servicii (rezident). Nu ascundeți informații despre rezident pentru a arăta mai bine. În interesul pacientului, centrul de îngrijire trebuie să facă o evaluare completă și realistă. Pentru a oferi îngrijire bună, ei trebuie să adune o mulțime de date despre pacient. Cunoașterea tuturor detaliilor despre utilizatorul de servicii, preferințele, plăcerile și neplăcerile va ajuta personalul să ofere îngrijirea cea mai bună. Dacă sunteți mulțumit de centrul de îngrijire și ați convenit asupra termenilor, cereți-i să vină să facă o evaluare. O evaluare detaliată despre rezident înainte de admitere este un lucru crucial, deoarece aceasta permite centrului de îngrijire să determine dacă poate sau nu poate satisface nevoile potențialului rezident.

Un alt sfat. Scrieți pe o hartie toți acești pași și bifați ceea ce ați rezolvat. Puteți să luați cu dvs. hârtia când vizitați centre de îngrijire. Nu este nimic în neregulă cu asta. Ei vor vedea că sunteți foarte bine pregătiți și acest lucru vă va oferi un bun avantaj.
Fi-ți persistent – dacă personalul ezită sau nu răspunde la întrebări, poate există un motiv pentru asta. Cereți să vorbiți cu managerul sau managera și vedeți dacă primiți un răspuns mai favorabil. Este important să simțiți că centrul de îngrijire nu ascunde nimic și că sunt cinstiți cu voi.
Dacă nu sunteți sigur, mergeți pentru a doua vizită. Alegeți un alt moment, vorbiți cu persoane diferite. Aceasta este una dintre cele mai importante decizii pe care le veți face și trebuie să vă simțiți 100% încrezători în asta plus în abilitățile personalului care lucrează acolo.

Dacă aveți întrebări cu privire la centrele de îngrijire, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la contact@ingrijire-seniori.com și vom încerca să vă ajutăm cu sfaturi.

Echipa Ingrijire Seniori Romania

Cum să gasești azilul potrivit!

2 thoughts on “Cum să gasești azilul potrivit!

 • 22/06/2018 la 4:55 pm
  Legătură permanentă

  Buna ziua, este util articolul dv însă cred ca nu pentru Romania. Am vizitat 2 cămine de batrani particulare și m am interesat telefonic la nenumărate cămine despre condiții. Infirmierele sunt cam 1 la 15 asistați. Caminele nu sunt specializate, măcar pe boli neuro degenerative. Sunt doar câteva în toată tara, ma refer la cămine pentru persoane cu dementa /Alzheimer. Condițiile sunt minime, chiar la preturi de 3000 lei. Nici măcar niște paturi de spital care sa se ridice, cu un pic de protecții laterale. Sunt îngrozită de ceea ce am văzut în aceste cămine. În plus, nu exista niciun standard, cred eu, și nici controale pentru aceste cămine. În general au angajați /colaboratori doar pe hârtie.

  • 22/06/2018 la 6:05 pm
   Legătură permanentă

   Bună ziua. În primul rând mulțumin pentru că împărtășiți experiența dumneavostră cu noi. Suntem foarte încântați să vedem că lumea citește aceste articole.
   Ce descrieți dumneavostră este exact motivul pentru care noi am înființat Ingrijire Seniori Romania 🙂
   Răspunsul meu nu pot să il încadrez în acest comentariu. Ar trebui să scriu un roman.
   Singurul nostru scop este ca lumea să viziteze această pagină web și să absoarbă cât mai multă informație. Nu vrem să ne luptăm cu sistemul din România, nu vrem să schimbăm mentalități ci lăsăm totul la decizia centrelor de îngrijire, personalului și cetățenilor să facă ce vor cu informațiile de aici.
   Pagina este abia la început. Mai avem multă informație de împărtășit 🙂
   Nu condamnăm pe nimeni, noi suntem aici doar să ajutăm pe cei care vor să accepte ajutorul nostru. Suntem interesați să colaborăm cu orice centru de îngrijire pentru a încerca să imbunătățim lucrurile. Ca să se întâmple asta în primul rând un astfel de centru trebuie să vrea să iși imbunătățească standardele, să fie onești cu ei înșiși. Nu criticăm sau nu punem niciodata la pământ pe nimeni, doar ajutăm.
   Mulțumesc încă o dată pentru raspunsul dumneavoastră. Dacă dotiți să ne ajutați vă rugăm să le spuneți și prietenilor dumnavoastră despre această pagină. Cu cât știe mai multă lume cu atât impactul este mai mare.

Comentariile sunt închise.