lucruri interesante despre imbatranire

 

lucruri interesante despre imbatranire
lucruri interesante despre imbatranire

Lucruri interesante despre imbatranire: de ce ai astepta sa imbatranesti?

1.

Să începem simplu. Din 1950, speranța de viață a crescut de la media de 48 de ani la 71.1 ani. Pentru asta merită să zâmbim! Vă dați seama?!

2.

Capacitatea creativă nu scade odată cu vârsta. De exemplu filosoful Emmanuel Kant a publicat cele mai bune lucrări ale sale între vârsta de 60 și 80 de ani.

3.

Nu este niciodată prea târziu să începeți o afacere. Colonelul Sanders, fondatorul KFC, care după ce s-a pensionat la la vârsta de 65 de ani a început să gătească pui în propria bucătărie. Timp de 9 ani și-a perecționat rețata, iar la 88 de ani era miliardar.

4.

Există o mare probabilitate să fii mai fericit decât ai fost pe tot parcursul vieții tale. De ce? Experți cred că asta se întâmplă deoarece persoanele în vârstă sunt capabile să folosească mai eficient setul de instrumente de instincte sociale și emoționale pe care le-au construit de-a lungul anilor de viață. „Este un fapt foarte încurajator faptul că ne putem aștepta să fim mai fericiți la jurul vârstei de 80 de ani decât am fost la 20 de ani” (Andrew J. Oswald, profesor în psihologie Warwick Business School într-un articol publicat în the New York Times)

5.

În unele privințe, mintea poate fi mai clară. Un studiu al univeristății din Illinois a constatat că controlorii de trafic aerian mai în vârstă au excelat din punct de vedere mental – depâșind în performață pe colegii lor mai tineri. Asta pentru că erau mai buni la navigație și la manipularea mai multor avioane simultan – DIN CAUZA EXPERIENȚEI.

6.

Un alt studiu de la Universitatea din Michigan a constatat că persoanele în vârstă sunt mai bune la raționament. Când vine vorba de dileme și conflicte sociale, din cauza experienței de viață acumulate, raționament devine mai dezvoltat.

7.

Probabil că odată cu trecerea vârstei o să suferiți mai puține migrene. Studiile arată că frecvența și severitatea migrenelor se reduc odată cu vârsta. Greața, vărsăturile și sensibilitatea la lumină, împreună cu alte simptome par să se diminueze în timp ce îmbătrânim.

8.

Stresul o să scadă, deci este bine să aveți peste 65 de ani. Un studiu al Asociației Americane al Pshihologilor a concluzionat acest fapt suprinzător, în timp ce cei mai stresați sunt cei între vârstele 35 – 49 de ani, urmați de cei de 25- 34 de ani.

9.

Căsătoria odată cu vârsta o să fie tot mai puternică. Studiile au descoperit că, de fapt, căsătoria devine mai bună la bătrânețe. Unul dintre motive este că cuplurile de lungă durată învață cum să-și exprime mai mult și mai personalizat afecțiunea, mai ales după ce copiii pleacă acasă. Un alt motiv este acela că stresul vieții până la vârsta mijlocie a adus cuplurile mai aproape de-a lungul anilor, prin experiențele de viață prin care au trecu împreună.

10.

Și am lăsat ce este mai bun la sfârșit. Studiile arată că satisfacția în dormitor crește odată cu vârsta. Chiar dacă cei în vârstă suferă de o scădere a dorinței sexuale, satisfacția în dormitor crește. Este demonstrat, printr-un alt studiu al Universității din California, San Diego, că majoritatea femeilor cu vârste cuprinse între 60 și 89 de ani erau mai mulțumite de viața lor sexuală 😉

Pentru a verifica veridicitatea informațiilor vedeți linkurile de mai jos:

https://ourworldindata.org/life-expectancy/

http://www.nytimes.com/2010/06/01/health/research/01happy.html?_r=1&

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0049089X07000592

https://news.illinois.edu/view/6367/206008

http://www.pnas.org/content/107/16/7246.full

https://www.bupa.co.uk/health-information/directory/m/migraine

https://www.healthpopuli.com/2008/02/12/stress-through-ages-or-its-good-to-be/

http://news.berkeley.edu/2014/02/11/oldercouplesstudy/

http://munews.missouri.edu/news-releases/2013/0213-happily-married-couples-consider-themselves-healthier-says-mu-expert/

https://www.huffingtonpost.com/2012/01/05/sex-life-better-with-age-_n_1184962.html

Lucruri interesante despre imbatranire: de ce ai astepta sa imbatranesti?
Etichetat pe: