HOSPICE – Centre de îngrijiri paliative

Bună dragi cititori. Subiectul acestui articol va fi HOSPICE – Centre de îngrijiri paliative în România. Pentru cei care nu știu, îngrijirile paliative sunt îngrijiri acordate persoanelor în stare terminală.

Poate mulți dintre dumneavoastră ați observat că pe site-ul nostru am început să listăm centre de îngrijire pentru persoane vârstnice din România. 

În căutarea noastră am întalnit fel și fel de oameni, unii extrem de sceptici, alții neutri iar alții foarte deschisi la nou. Când spun „nou” mă refer la oameni care înțeleg avantajele și puterea marketing-ului pe internet. Am să scriu un articol separat despre „marketing-ul pe internet al centrelor de îngrijire din România”.

Acest articol nu este o reclamă, ci pur și simplu am rămas impresionat de ceea ce face HOSPICE  în România și de felul în care este administrat.  Se vede că în jurul acestui brand HOSPICE lucrează niște profesioniști. 

Cine sunt HOSPICE?

HOSPICE CASA SPERANȚEI, ORGANIZAȚIE NON-PROFIT ÎNFIINȚATĂ ÎN 1992 LA BRAȘOV, A INTRODUS CONCEPTUL DE ÎNGRIJIRE PALIATIVĂ ÎN ROMÂNIA.

HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 25 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 20.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

O parte din echipa HOSPICE

Cine a înființat HOSPICE?

HOSPICE s-a născut dintr-un vis. Un om, care a cunoscut durerea parintelui său în lupta cu cancerul, a decis să se facă punte pentru copiii si adulții din România, diagnosticați cu aceeași boală neiertatoare. În urmă cu 25 ani, Graham Perolls a deschis în România calea îngrijirii paliative pentru cei diagnosticați cu o boală incurabilă. În cele mai multe state din Europa, îngrijirea de acest tip este inclusă în sistemul medical național, iar majoritatea pacienților au acces la ea. În România, până la înființarea Fundației HOSPICE Casa Speranței, conceptul de îngrijire paliativă nici măcar nu exista, iar sistemul medical de stat oferea extrem de puțin celor diagnosticați cu o boală incurabilă.

Activitați – lucru important de care și persoanele vârstnice au nevoie

HOSPICE Casa Sperantei oferă copiilor și adulților diagnosticați cu boli incurabile internare în unitățile cu paturi, vizite la domiciliu, asistență socială, consiliere psihologică, recuperare prin kinetoterapie și activitați cu personal specializat în centrele de zi.

Întregul sprijin al fundației este gratuit și oferit necondiționat bolnavilor și familiilor acestora, indiferent de condiția materială, starea socială și mediul din care provin pacienții.

Organizația este recunoscută ca reper în materie de educație în îngrijirea paliativă, oferind cursuri de specializare pentru profesioniști din România și din străinatate.

În cei 25 de ani de existentă, fundația a crescut și a ajuns la tot mai mulți pacienți și în tot mai multe locuri din țară. În acest moment, HOSPICE Casa Speranței are peste 200 de angajați, în două centre cu servicii integrate, unul la Brașov și altul la București. Peste 250 de voluntari se implică zilnic în activitatea fundației.

Mulți dintre copiii și adulții aflați în îngrijirea fundației nu iși mai pot imagina acum lupta cu boala fară ajutorul celor care le-au atins, mângaiat și pansat sufletele.

Membră a echipei care s-a tuns la zero în semn de solidaritate

HOSPICE este o casă, un refugiu și un simbol care ne aminteste tuturor că nu suntem singuri și că ne putem alia pentru a crea clipe de normalitate, atunci când până și lucrurile banale ajung să fie făcute cu un efort uluitor.

Link catre website-ul HOSPICE

HOSPICE – Centre de îngrijiri paliative
Etichetat pe: