Test dementa ingrijire seniori
Test dementa ingrijire seniori
Test dementa – Ingrijire Seniori

Test dementa.

Un scor peste 8 ridica semne de intrebare si doctorul poate cere mai multe investigatii pentru a pune diagnosticul (sange, RMN).

Testul are 7 pasi.

Test de orientare

1) In ce an suntem?

Raspuns corect = 0 puncte

Raspuns incorect = 4 puncte

2) In ce luna suntem?

Putem accepta ca raspuns luna exacta (ex. „Februarie”e) sau “a doua”.

Raspuns corect = 0 puncte

Raspuns incorect = 3 puncte

Test de memorie

3) O sa informati pacientul ca trebuie sa retina un nume si o adresa. Dupa ce ati spus numele si adresa rugati pacientul  sa repete exact ce ati spus. Puteti repeta numele si adresa de 3 ori. Daca pacientul nu poate sa retina corect aceste date atunci notati “I” (Incorect).

Rus Ioan, Strada Mihai Viteazul, nr 42, Cluj Napoca

Test de orientare

4) Ce ora este? Instiintati pacientul ca nu are voie sa se uite la ceas. Cautam un raspuns aproximativ exact, plus/minus o ora. Daca raspunsul este vag atunci il rugati sa fie mai specific.

Raspuns corect =0 puncte

Raspuns incorect =3 puncte

Calcul

5) Rugati pacientul sa numere invers, de la 20 la 1. Daca pacientul incepe sa numere de la 1 la 20 rugati pacientul sa se opreasca si repetati instructiunile fara sa considerati acest lucru ca si eroare.

Corect = 0

O greseala = 2 puncte

Doua greseli = 4 puncte

Calcul

6) Rugati pacientul sa va spuna lunile anului invers, incepand cu Decembrie. Daca pacientul are nevoie puteti sa incepeti dumneavoastra cu “Decembrie….” dar considerati aceasta ca si eroare si punctati “1”. Daca pacientul incepe sa spuna lunile in ordine normala, incepand cu „Ianuarie” atunci il opriti si ii explicati iar instructiunile dar fara sa il depunctati.

Corect=0

O greseala = 2 puncte

Doua greseli = 4 puncte

Test de memorie

7) Intrebati pacientul daca isi aminteste numele si adresa mentionate mai devreme. Daca nu isi aminteste notati “I” (Incorect).

Test Dementa
Etichetat pe: