Centrul de Ingrijiri Paliative Dr. Micu
Centru de ingrijire Privat / / 1666 views
3.000,00 RON
Date fiind nevoile medicale ale pacientilor, Centrul de ingrijiri paliative “Dr. Micu” asigura asistenta medicala si ingrijire permanenta, intreg personalul dand dovada de dragostea sufleteasca si intelegerea necesara pacientilor.
Fiecare pacient are propria fisa medicala, starea lui de sanatate fiind permanent urmarita si consemnata.
Oferim urmatoarele servicii medicale:
Periodic medici: neurolog, psihiatru, psiholog, etc
Supraveghere medicala 24/24
Program de stimulare cognitiva cu psiholog
Consiliere psihologica
Kinetoterapie
Terapie ocupationala, ergoterapie
Administrarea tratamentului
Meniuri adaptate conform indicatiilor medicale;
Asistarea si ajutarea in timpul servirii mesei si a activitatilor zilnice individuale;
Activitati socio-culturale si terapie ocupationala;
Sarbatorirea festiva a zilelor de nastere si onomastice;
Organizarea de mese festive de Craciun si de Paste;
Servicii intretinere si menaj zilnic;
Curatirea zilnica a spatiului locativ.
SE ASIGURA CAZARE/MASA LA CERERE PENTRU APARTINATORI, CONTRA SUMEI DE 10/ZI.
Prin activitatile desfasurate, Centrul de ingrijiri paliative “Dr.Micu” doreste sa asigure pacientilor posibilitatea de a se implica in activitati cat mai diverse, potrivite varstei si conditiei de sanatate. Astfel, folosind mintea si trupul se construieste baza unei vieti active si fericite.
Acest lucru favorizeaza intretinerea memoriei, a concentrarii si a procesului de gandire in general.
Socializarea in cadrul grupului cu persoane din aceeasi generatie conduce la imbunatatirea echilibrului psihic.
De asemenea, desfasurarea regulata a activitatilor ajuta la intarirea sistemului imunitar si reduce stresul. Dupa o zi in care pacientii si-au petrecut timpul in mod placut, somnul vine mai usor si este mai linistit.
Impactul serviciilor oferite de catre Centrul de ingrijiri paliative “Dr.Micu” este:
Pentru pacienti
La nivel fizic:
La internarea in centrul medical fiecare pacient este evaluat de catre o echipa multidisciplinara de specialisti alcatuita din psihiatru, neurolog, geriatru, internist, care va stabili tratamentul si gradul de progresie al bolii. Urmatoarea etapa este consultul unui medic de recuperare: medicina fizica–balneologie, impreuna cu un kinetoterapeut care vor indica procedurile si exercitiile fizice pentru fiecare pacient.
Echipa de doctori va urmari evolutia bolii si adaptarea tratamentului la nevoile fiecarui pacient, astfel incat bilantul lunar al starii de sanatate sa fie in concordanta cu obiectivul principal al terapiei, obtinerea unei cat mai bune calitati a vietii pacietului.
La nivel psihic:
Pacientii vor beneficia de terapii psihologice bazate pe activitati in grup care ii incurajeaza sa se concentreze asupra unor subiecte si sa gandeasca in mod creativ. Meloterapia în relaţiile terapeutice este folosită ca un mod de exprimare psihologică, cognitivă, socială şi fizică a nevoilor pacientului. Tehnicile meloterapiei variază, folosindu-se instrumente muzicale, cântecul şi improvizaţia. Efectele pozitive ale meloterapiei includ uşurarea simptomelor comportamentale şi îmbunătăţesc calitatea vieţii. Muzica poate fi folosită pentru a facilita reminiscenţele şi a stimula memoria de lungă durată. Terapia poate îmbunătăţi recunoaşterea în contextul liniei melodice şi verbalizarea gândurilor. Terapia ocupaţională (ergoterapia) urmareşte recuperarea motricităţii, reluarea activităţilor cotidiene, adică redobândirea autonomiei şi reintegrarea psiho-socială (reluarea relaţiilor cu mediul psiho-social). Există o terapie ocupaţională de funcţie, aplicată în stările mai grave, în care bolnavul a pierdut şi obişnuinţele primare, instinctuale, pe care trebuie să le recapete (alimentaţie, toaletă zilnică).
Alteori, se urmareşte consolidarea rezultate¬lor obţinute. Aici intră activităţi recreative, hobbyterapia, activităţi de utilitate prac¬tică, grădinărit, bricolaj etc. Vor fi luate în consideraţie ideile şi preferinţele bolna¬vilor, experienţa personală. Pe măsura posibilităţilor, bolnavii vor fi dirijaţi către activităţi noi, evitandu-se activităţile grele. Noile ocupaţii se vor întinde de la activităţi personale (reînvăţate), la toaletă, echipare/dezechipare , lectura, audiţii mu¬zicale, dans, euritmie, spectacole, floricultura, grădinarit, ţesătorie, împletituri, tricotaje, broderie, pictură, artizanat, butaforie, pirogravura, traforaj.
Alaturi de formele de terapie prezentate se are in vedere organizarea sedintelor de terapie individuala si de grup, folosirea comunicarii verbale si nonverbale pentru manifestarea valentelor pozitive a fiecarui pacient in parte, pentru mentinerea demnitatii si a stimei de sine.
La nivel social, se urmareste:
-Prevenirea unor accidente care sa implice atat propria persoana cat si comunitatea.
-Crearea unei atmosfere de familie cu impact pozitiv asupra starii de sanatate fizice si psihice a pacientilor prin organizarea unor activitati de socializare: zile aniversare, onomastice, sarbatori, vizionare filme, recreere in parcul unitatii.
-Implicarea activa a familiei/apartinatori in procesul terapeutic
Pentru echipa/comunitate/societate:
Posibilitatea oferirii unui serviciu medical de calitate prin exprimarea cu acuratete a valorilor morale si profesionale, dezvoltarea unor modele de bune practici si externalizarea lor cu efect in mentinerea starii de sanatate a societatii.
- Listing ID: 4020
- Aer condiționat: Nu știm
- Televizor în cameră: Da
- Internet în cameră: Da
- Baie in cameră: Da
- Grădină: Da
- Parcare proprie: Da
- Capacitate: Nu știm exact
- Spălătorie rufe proprie: Da
- Demență: Da
- Coafor/Frizerie: Da
- Piscină: Nu știm
- Fizioterapie/Reflexoterapie: Da
- Abonament la ziare/reviste: Nu știm exact
- Activități: O dată pe zi
- Supraveghere video: Da
- Capelă: Nu știm